Načini plaćanja

Kupac ima mogućnost odabira plaćanja.

Ponuđene mogućnosti plaćanja su:

  • PayPal
  • kreditne kartice
  • bankovne transakcije
 

Naplata narudžbe vrši se tek nakon što je utvrđeno da su naručeni proizvodi raspoloživi u internet trgovini Prodavatelja. U slučaju plaćanja kreditnim karticama prilikom narudžbe kupac ispunjava formular za naplatu te se vrši rezervacija potrebnih sredstava, a transakcija se provodi nakon što prodavatelj utvrdi da su naručeni proizvodi dostupni.~

IZJAVA O SIGURNOSTI U SLUČAJU PLAĆANJA KREDITNIM KARTICAMA

T-Com PayWay primjenjuje najmodernije standarde u zaštiti podataka – Secure Socket Layer (SSL) protokol sa 128-bitnom enkripcijom podataka i MD5 algoritam. ISO 8583 protokol osigurava da se razmjena podataka između T-Com sustava i autorizacijskih centara kartičnih kuća obavlja u privatnoj mreži, koja je od neautoriziranog pristupa zaštićena dvostrukim slojem “vatrozida” (firewalla).

 
 

Valutna konverzija

Sva plaćanja izvršavaju se u hrvatskoj valuti. Iznos za koji će kreditna kartica kupca van Hrvatske biti terećena dobija se konverzijom cijene izražene u Eurima u hrvatsku kunu.

Dostava

Prodavač dostavlja robu putem ekspresne dostave kurirskom službom, rok za dostavu je 8 dana od primanja obavijesti o slanju robe. Kupac prilikom preuzimanja pošiljke ima pravo odbiti pošiljku na kojoj su vidljiva oštećenja ili ako je pošiljka otvarana.

Roba koju Prodavatelj isporučuje je osigurana od gubitka u dostavi. Kupac mora obavijestiti prodavatelja ukoliko 15 dana od predaje narudžbe ne dobije nikakvu obavijest od Prodavatelja ili dostavne službe. Tek u tom slučaju Prodavatelj je dužan reagirati kako bi se pošiljka pronašla ili poslala zamjenska. Kupac je dužan podignuti pošiljku u roku od 5 radnih dana od primitka obavijesti od kurirske službe, ukoliko ne podigne pošiljku u tom roku ona se vraća Prodavatelju i kupac je dužan platiti ponovne troškove dostave.

Troškovi dostave za Hrvatsku su 35,00 HRK, za zemlje članice EU 20,00 EUR. Isporuka u ostale zemlje je moguća, i ovisi o cjeniku kurirske službe dostupne za dostavu na navedenu lokaciju.

Povrat robe

Sukladno članku 72. Zakona o zaštiti potrošača kupac ima pravo u roku od 14 dana odustati od kupnje. Rok od 14 dana počinje teći danom preuzimanja, odnosno isporuke naručene robe. Pri tome je kupac dužan pismeno obavijestiti prodavača na e-mail adresu info@mafolie.eu.

Ukoliko je kupac robu već preuzeo te potom odustao od kupnje, preuzeta roba mora biti vraćena po pisanoj obavijesti Prodavatelju. Prilikom povrata robe svi proizvodi moraju biti neupotrebljavani ili neoštećeni. Kupac je dužan priložiti kopiju originalnog računa te sve zajedno poslati na adresu prodavatelja.

MF Production d.o.o.
Savska Opatovina 66
10090 Zagreb
Hrvatska

Troškove povrata snosi kupac.
Prodavatelj je dužan Kupcu vratiti novac u roku od 14 dana od primitka robe. Naručenu robu koju kupac ne želi preuzeti, kupac vraća o svom trošku.

Reklamacije

MF Production d.o.o. je odgovoran za kvalitetu, odnosno stvarne tvorničke greške kupljenih proizvoda na web shopu www.mafolie.eu.

Ukoliko kupac ima primjedbe na kupljene proizvode, prema Članku 10. Stavku 6. Zakona o zaštiti potrošača ima pravo prodavaču uputiti pisani prigovor poštom na adresu društva

MF Production d.o.o.
Savska Opatovina 66
10090 Zagreb
Hrvatska

ili putem e-mail adrese info@mafolie.eu.

Prilikom podnošenja prigovora unesite ime, prezime i kontakt podatke kako bi Prodavatelj bio u mogućnosti vas kontaktirati i reagirati na nastali problem.

MF Production d.o.o. odgovora za materijalne nedostatke kupljenih proizvoda sukladno Zakonu o obveznim odnosima.

Zamjena robe

Pravo na zamjenu robe imaju svi kupci. Zamjena robe je moguća u roku od 14 dana od primitka pošiljke.

Proces zamjene započinje tako da Kupac pošalje e-mail sa subjektom poruke “Zamjena: broj računa”, u e-mailu je dužan objasniti što i kako želi zamijeniti npr.

“Želim zamijeniti artikl X koji sam dobio u veličini XL za veličinu L“.

Nakon odobrenja zahtjeva Kupac je dužan u roku od 3 radna dana poslati robu natrag Prodavatelju. Nakon zaprimanja robe Prodavatelj provjerava ispravnost robe odnosno da roba nije oštećena ili korištena, ukoliko se utvrdi da je roba ispravna za zamjenu Prodavatelj potvrđuje Kupcu zamjenu. Ovisno o zamjeni Kupcu će biti vraćeni novci ili će biti Kupac dobiti zahtjev da uplati razliku za novi proizvod. U slučaju zamjene za drugi proizvod MF Production d.o.o. snosi troškove poštarine.